Acabeu de creuar la porta digital al poble de Bellvís i dels Arcs, i des d'aquest llindar podreu accedir a la informació  de l'administració de l'Ajuntament, a les activitats del poble i podreu conèixer la nostra història i la nostra geografia.
 
Aquesta web vol ser un model de transparència i participació: que qualsevol ciutadà o persona interessada conegui el dia a dia de la institució i pugui accedir a tota la informació que s'hi genera: des de la retransmissió dels plens a les ordenances. I al mateix temps, que pugui fer-nos arribar suggeriments i inquietuds.
 
Per un altre costat, en aquestes pàgines trobareu l'engrescadora vida associativa del poble, notícies sobre les activitats i els actes d'una vila molt activa i plena d'inquietuds.
 
També us farem cinc cèntims de la nostra història i la nostra geografia. Bellvís i els Arcs són dos pobles de la plana d'Urgell arrelats a les terres de la Catalunya interior  i a les vicissituds  amb què l'esdevenir històric ha marcat el dia a dia de les diverses generacions que hem tingut el goig de viure en aquesta plana.
 
La nostra ha estat una història  lligada a la terra, a la pagesia, i al seu bé més preuat,  l'aigua. Quan la collita depenia de la pluja i les escassetats  eren habituals, la lluita diària per la supervivència va forjar una gent de caràcter sofert i treballador i, alhora, va configurar un univers mitològic únic que va prendre forma en el miracle de la Mare de Déu de les Sogues, una tradició molt estimada que va superar les fronteres del poble i es va estendre per tota la plana. Els vots i les novenes per demanar aigua en anys de dificultats eren habituals i segur que la devoció a la Mare de Déu de les Sogues va ajudar a alleugerir les llargues sequeres d'aquell terreny inhòspit anomenat el clot del dimoni.
 
I l'aigua va arribar definitivament per quedar-se a principi del segle XX, a través de la Companyia del Canal. L'obra del canal -de la tercera sèquia, en el nostre cas- va canviar el paisatge del terme i segur que també ens va canviar  com a poble. Ara som, doncs, terra i aigua, un aliatge que no podem trencar quan parlem de  Bellvís i els Arcs. 
 
I sobre aquest pòsit històric trobareu un poble molt actiu econòmicament i associativament. Un poble orgullós de les seues tradicions, la Mare de Déu , Sant Antoni, el Pou de l'Or... i de les seues festes, des de la Festa Major als Firals. Un poble que sap conjuminar tradició i modernitat que, a pocs minuts de la capital de la comarca, Mollerussa, i pròxim a la ciutat de Lleida, ha sabut trobar l'equilibri entre la calma i la proximitat del veinatge rural i els serveis necessaris per a la vida moderna.
 
L'equip de persones que som al consistori estem molt orgullosos de poder aportar el nostre granet de sorra per fer més gran la història d'aquest nostre poble mil·lenari i poder servir els seus veïns amb la dedicació i l'estima que es mereixen.
 
Al servei del poble i per al progrés de Bellvís i als Arcs. 

Per qualsevol dubte o aclariment podeu escriure a: alcaldia@bellvis.cat