AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Xerrada informativa per tal d'augmentar el parc de cases de lloguer "Cases Plenes, Pobles Vius"

26/01/2024

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell va presentar ahir a Bellvís la iniciativa "Cases Plenes, Pobles Vius". Es tracta d’una campanya de comunicació que té per objectiu donar a conèixer la borsa de lloguer de la comarca per atreure propietaris d'habitatges buits i ampliar l’oferta d’habitatge.

Actualment, hi ha uns 1.500 allotjaments buits a la comarca del Pla d’Urgell, que representen al voltant del 17% del total. Anna Roset, que va ferla xerrada, va explicar que és un moment en què hi ha molta demanda, però no hi ha oferta. Per això, el que cal és que siguem capaços és posar nous habitatges al parc de lloguer per donar resposta a la demanda de joves que es volen emancipar i de nous treballadors que volen venir a viure a la comarca.

Un servei gratuït i amb garantia de cobrament

La conferenciant va explicar que a través de l’Agència d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya i de l’Oficina d’Habitatge del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, la borsa d’habitatge és un servei gratuït que permet a les persones propietàries de pisos i cases buides posar-los a lloguer amb total garantia de cobrament.

A més, el servei ofereix assessorament tècnic, la tramitació de tota la documentació i un servei de mediació per a seleccionar el llogater més adient i intervenir en cas de desacord. A més, també inclou una revisió anual sobre el bon ús de l’habitatge durant el període de vigència del contracte. El servei és totalment gratuït i compta amb una assegurança que dona cobertura en cas d’impagament.

D’altra banda, en el cas d’habitatges que necessitin alguna petita reforma, la borsa de lloguer comarcal també ofereix un servei orientació tècnica i informació sobre els ajuts de rehabilitació disponibles i sobre les subvencions per a millorar-ne l’accessibilitat.

Les persones interessades a apuntar-se a la borsa d’habitatge poden dirigir-se al Consell Comarcal del Pla d’Urgell, situat al carrer Prat de la Riba, 1 de Mollerussa, o també poden contactar amb els tècnics a través del correu borsahabitatge@plaurgell.cat o trucant al telèfon 973 71 13 13.