AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Sebastià Serrano és investit doctor honoris causa per la Universitat de Lleida amb una àmplia representació de bellvisencs i bellvisenques

25/04/2024

El lingüista i escriptor, fill de Bellvís, Sebastià Serrano va ser investit ahir en un acte solemne a la Universitat de Lleida. En un discurs d’alt contingut intel·lectual però marcat per les referències emotives personals, l’acadèmic bellvisenc ens va explicar la implicació del llenguatge en el fonament de tota la ciència i va demostrar que la distinció clàssica entre lletres i ciències no s’adiu a una realitat en què la ciència necessita de la llengua per poder teoritzar  i la llengua de la ciència per poder-se explicar, sobretot en la seua part més neurològica.

Sebastià Serrano va tornar a declarar el seu amor per la llengua, com el mecanisme, la tecnologia, que ens fa als humans tal com som, tant en l’àmbit intel·lectual com en l’emocional.

Serrano va tornar a demostrar amb el seu discurs, llargament aplaudit, que és un dels intel·lectuals més potents del nostre país i un divulgador incansable de l’amor pel llenguatge.

L’àmpia representació de bellvisencs i bellvisenques encapçalats per la seua alcaldesa, Sílvia Escalé Farrera, va comptar també amb amics i admiradors del lingüista del nostre poble, aixi com antics alcaldes i el president de la Diputació.

Enhorabona Sebastià, un gran orgull per al nostre poble i la seua gent!