AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Plantada d’arbres al pati de l’Escola Joaquim Palacín

27/03/2024

L'Ajuntament de Bellvís, amb la iniciativa de l'Associació de Famílies de l'Escola Joaquim Palacín i amb col·laboració l'equip docent de l'Escola Joaquim Palacín, ha dut a terme una plantada d'arbres a la zona del pati. Aquesta iniciativa té com a objectiu millorar l'entorn escolar i proporcionar beneficis ambientals als alumnes i a tota la comunitat.

Detalls de la plantada d'arbres

Nombre d'arbres plantats: S'han plantat un total de 12 freixes. Aquests arbres són endèmics, coneguts per la seva robustesa i capacitat d'adaptació al clima local.

Objectius de la Plantada:

Vida i Verdor: Les freixes aportaran vida i verdor al pati, creant un espai ombrejat i més agradable per al joc dels alumnes i el personal de l'escola.

Ombradiu:  Amb el creixement dels arbres, es proporcionarà una àrea d'ombradiu essencial durant els mesos més calorosos.

Refugi Climàtic: La vegetació ajuda a regular la temperatura i a absorbir el CO₂, contribuint al refugi climàtic local.

Pròximes accions al pati de l’escola:

Nova font d'aigua: En les pròximes setmanes, es preveu la instal·lació d'una nova font d'aigua al pati. Això permetrà als alumnes mantenir-se hidratats durant les hores d'esbarjo.

Teles d'ombreig: També es col·locaran teles d'ombreig per oferir una protecció addicional contra el sol i crear zones més fresques i còmodes.

Un pas cap a la renovació:

Aquesta plantada d'arbres és l'inici d'una sèrie de millores que transformaran progressivament l'espai escolar. L'Ajuntament i la comunitat educativa treballen junts per crear un entorn més saludable i agradable per als estudiants i els seus professors.

Amb aquesta iniciativa, Bellvís demostra el seu compromís amb la sostenibilitat i el benestar de la seva població. La plantada d'arbres és un recordatori que petits gestos poden tenir un gran impacte en el nostre entorn local.