AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Els Canals d'Urgell. Passat, present i reptes de futur

Segona sessió de l'Aula Oberta de Bellvís en el marc de les Aules d'Extensió Universitària

27/02/2024

Aquest passat dilluns, l’Aula Oberta de Bellvís i els Arcs va fer la seua segona sessió amb una interessant xerrada sobre els Canals d’Urgell a càrrec de Maribel Pedrol, directora de la Fundació Canals d’Urgell.

Més d’un centenar d’assistents van poder conèixer la història de l’obra d’enginyeria més important de la plana de Lleida i la seua evolució en el temps. Però sobretot ens va informar sobre la més rabiosa actualitat i com es pensa gestionar l’aigua del canal en uns moments difícils a causa de la manca d’aigua.

Maribel Pedrol ens va transmetre la seua passió pel canal i la importància que va tenir com a motor de canvi en el passat i la que té com a motor de canvi futur. I per això ens va parlar de la necessària modernització d’una infraestructura que és cabdal per al progrés de les terres de Lleida.  

I aquesta sessió va tenir un colofó en forma de sorpresa. Per al dia 23 de març s’ha organitzat una ruta pel canal de Ponts a Agramunt. La sortida es farà al matí de 9.30 a 13.30 h. Els associats que vulguin apuntar-se ho poden fer el 28 de febrer de 19 a 20.30 h al Casal Cultural.