AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

El dia Internacional de la Dona a Bellvís i el Arcs

Un cinefòrum a l’entorn de la figura de Neus Català i un concert d’Havaneres del grup femení “Les Anxovetes” per commemorar el 8M

09/03/2024

Enguany tot el cap de setmana s’han fet actes per commemorar el 8 de maig, dia Internacional de la Dona. El divendres, l’Ajuntament de Bellvís va programar un cinefòrum a l’entorn d’una de les dones que més força i resiliència va demostrar al llarg de la seua vida: Neus Català. Abans del passi de la pel·lícula “Un cel de Plom” les membres del grup “Fil invisible” van fer una lectura de fragments del llibre en què es basa la pel·lícula per tot seguit mantenir una conversa amb l’autora de l’obra, Carme Martí, conduïda per Berta Lacruz.

Diumenge, per tancar els actes del 8M, l’Associació de Dones del Pou de l’Or, van organitzar un concert del grup femení d’havaneres “Les Anxovetes”. Una esplèndid concert en què van poder gaudir de les veus virtuoses de les components del grup.

A l'inici de l'acte la presidenta, Maria Teres Pijuan, va recalcar amb el seu discurs la importància del dia de la dona i la lluita per evitar les víctimes. La presidenta de les dones del Pla d'Urgell, Dolors Rubinat, va llegir el manifest del Dia Internacional de la Dona.

En acabar l'acte es va repartir ron cremat i coca, i es va poder accedir a l'exposició: Dona Pagesa, un recull fotogràfic que serà a la sala 1 d'Octubre durant quinze dies. A l'acte i van assistir un bon nombre d'associades.