AJUNTAMENT DE BELLVIS Administracions públiques Bellvís Lleida

Diada Nacional de Catalunya 2023

11/09/2023

Enguany la Diada Nacional de Catalunya a Bellvís i els Arcs va estrenar nou format amb actes el vespre anterior a la commemoració del dia 11.

D’aquesta manera vam iniciar la diada el dia 10 de setembre al vespre amb la Ruta pel Bellvís 1707 – 1714 a càrrec de Jaume Suau, que va fer un recorregut pels fets de la Guerra de Successió i ens va situar aquells moments històrics al nostre municipi. Vam poder viure la història des de la proximitat, als carrers del nostre poble. Un interessantíssim recorregut  amb gran afluència de públic.

Tot seguit vam recuperar forces amb un sopar fred organitzat per l’Ajuntament per continuar amb un concert del cantautor fincat al nostre municipi, Joan Francesc Dalmau, acompanyat del també músic i guitarrista Magí Prats. Joan Francesc ens va oferir composicions del seu repertori i va interpretar  versions en català de cançons de formacions que l’han influenciat. Un gran concert de qualitat i molt amè que va comptar amb molta assistència.

El dia 11 de setembre obríem amb la rua gegantera, gràcies a la colla del nostre poble, i continuàvem amb la ja tradicional ofrena floral als que han lluitat per les llibertats de Catalunya al monument del parc de les Monges. L’alcaldessa, Sílvia Escalé Farrera, va glossar el paper de les dones en aquella cruenta contesa de la Guerra de Successió. Un paper anònim, perquè la història la van escriure sense els seus noms, però fonamental en la defensa de les llibertats de Catalunya.

Després d’un esmorzar popular, amb coca i xocolata, l’acte va acabar amb el cant dels Segadors.

Un any més, i amb més força que mai, Bellvís i els Arcs continua al costat del seu país que volem lliure i pròsper.

Visca Catalunya lliure!